علت نکروز بعد از لیفت صورت + درمان نکروز پوست

نکروز بعد از لیفت صورت یکی از عوارض نادر است با اینحال باید نسبت به آن اطلاعات لازم را داشته باشید تا بتوانید از وقوع آن جلوگیری کرده یا در صورت وقوع ، سریعا اقدامات لازم را انجام دهید. با توجه به اینکه نکروز باعث از بین رفتن بافت پوست در ناحیه جراحی می شود ، نتیجه نهایی را هم تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین هر چند نکروز بعد از جراحی لیفت صورت به ندرت اتفاق می افتد اما باید آن را جدی بگیرید.

نکروز بعد از عمل لیفت صورت

نکروز پوست چیست؟

به مرگ سلول های پوستی ، نکروز پوست گفته می شود. این عارضه در اثر اختلال در جریان خون یا آسیب های شدید به بافت ایجاد می شود. در واقع هر علتی که باعث کمبود اکسیژن و مواد مغذی در بافت ها شوند ، موجب فروپاشی سلول های پوستی شده و به دنبال آن فرایند مرگ سلولی اتفاق می افتد.

علت نکروز پوست بعد از جراحی لیفت چیست؟

نکروز پوست یکی از عارضه های نادر اما جدی بعد از جراحی لیفت صورت است که باعث نگرانی زیباجویان می شود. همانطور که گفته شد این وضعیت به معنای مرگ و از بین رفتن بافت های پوستی در موضع جراحی است که عموما به خاطر کاهش جریان خون یا آسیب های ناشی از فشار بیش از حد به بافت ها حین یا بعد از جراحی رخ می دهد.

علت نکروز بعد از جراحی لیفت صورت به عوامل متعددی بستگی دارد. یکی از رایج ترین دلایل را می توان مختل شدن جریان و گردش خون به پوست ، یا کشش بیش از حد بافت ها در حین عمل دانست. کشش ایجاد شده می تواند باعث فشردگی عروق خونی و محدود شدن جریان اکسیژن و مواد مغذی به سلول های پوست شود. در نتیجه سلول ها به مرورر از بین رفته و نکروز اتفاق می افتد.

یکی دیگر از علت های نکروز پوست بعد از جراحی لیفت ، آسیب های حرارتی ناشی از دستگاه های لیزر است که در حین جراحی برای کنترل خونریزی مورد استفاده قرار می گیرند. حرارت بیش از حد موجب سوختگی و در نهایت مرگ بافت می شود.

نکته دیگری که باید به ان توجه داشته باشید ، استعمال سیگار قبل و بعد از پروسه جراحی است. با توجه به اینکه سیگار توانایی رگ های خونی در انتقال اکسیژن را کاهش می دهد ، در صورت استعمال قبل و بعد از عمل (پیش از بهبودی زخم ها) خطر بروز نکروز پوست را بالا می برد.

مراقبت های نامناسب هم می تواند یکی دیگر از دلایل نکروز شدن پوست بعد از جراحی لیفت صورت باشد. عدم رعایت توصیه‌ های پزشکی مانند پرهیز از فعالیت ‌های سنگین، خم شدن مکرر یا مصرف داروهایی که جریان خون را مختل می‌کنند، ممکن است ریسک بروز این عارضه را افزایش دهد.

علائم نکروز بعد از جراحی لیفت صورت

اولین علامت قابل توجه نکروز بعد از جراحی لیفت صورت ، تغییر رنگ پوست است. در اکثر موارد در ناحیه آسیب دیده به رنگ های غیر طبیعی مانند سیاه یا بنفش تیره در می آید. این تغییر رنگ ناشی از کاهش اکسیژن رسانی به بافت ها و تجمع هموگلوبین در خون است که به مرور باعث ایجاد رنگ تیره تر می شود. تورم شدید ، دیگر علاوم نکروز پوست بعد از عمل لیفت صورت است. در صورت بروز نکروز ، ورم ممکن است به حدی برسد که از حالت و اندازه طبیعی خارج شود. این نوع ورم ممکن است با درد یا حساسیت به لمس هم همراه باشد.

علائم نکروز بعد از جراحی لیفت صورت همچنین شامل ترشح مایعات بدبو از ناحیه جراحی است. این ترشحات عموما نتیجه عفونت بافت مرده و تجزیه مواد در ناحیه آسیب ‌دیده هستند. این ترشحات ممکن است در ابتدا به شکل عفونت معمولی به نظر برسند، اما بوی خاص و غیرطبیعی آن ‌ها می ‌تواند نشانه ‌ای از وقوع نکروز باشد. درد مداوم و غیر قابل تحمل در موضع جراحی ، هم می تواند علامتی از نکروز پوست باشد. درد در ابتدا ممکن است به طور طبیعی بخشی از روند بهبودی در نظر گرفته شود اما چنانچه درد به مدت طولانی بعد از جراحی ادامه پیدا کرد و به شدت آن اضافه شد ،نشان دهنده عارضه جدی تری مثل نکروز است. نشانه های نکروز پوست بعد از جراحی فیس لیفت همچنین شامل بی ‌حسی در ناحیه جراحی است. زمانی که بافت ‌ها دچار آسیب می ‌شوند، ممکن است اعصاب حساس در ناحیه تحت فشار قرار گیرند، که باعث کاهش حساسیت در این بخش ‌ها می‌ شود.

درمان نکروز پوست بعد از جراحی فیس لیفت

برای درمان نکروز پوست بعد از جراحی لیفت صورت ، روش های مختلفی وجود داشته که از درمان های دارویی تا انجام جراحی ترمیمی را شامل می شوند.

  • درمان دارویی نکروز پوست بعد از جراحی : یکی از روش های متداول برای درمان دارویی نکروز پوست بعد از جراحی فیس لیفت ، مصرف آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد عفونی کننده است. این داروها با هدف جلوگیری از گسترش عفونت و کاهش التهاب در نواحی آسیب دیده تجویز می شوند. در برخی موارد بهترین جراح لیفت صورت ممکن است داروهای خاصی را برای تحریک روند بهبودی بافت های مرده تجویز کند.
  • درمان نکروز پوست با جراحی : اگر بعد از لیفت صورت نکروز پوست شدید باشد و به بافت های عمیق تر نفوذ کرده باشد ، برای درمان به جراحی ترمیم نیاز است. در این شرایط برای جایگزین بافت از دست رفته ، طی عمل ترمیمی ، از تکنیک پیوند پوست بهره گفته می شود.
تصویر دکتر شهریار حدادی

دکتر شهریار حدادی

دکتر شهریار حدادی ، دارای بورد فوق تخصص جراحی پلاستیک و عضو فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران ، در حوزه جراحی های صورت و بدن فعالیت دارند. ایشان فارغ التحصیل بورد تخصصی جراحی پلاستیک از دانشگاه تهران بوده و در حیطه جراحی شکم و پیکرتراشی ، جراحی سینه و عمل های زیبایی صورت سابقه و تجربه بالایی دارند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها